s.Oliver Feels Like Summer illatpár


A tavaszi Betty Barclay illatok után a Mäurer & Wirtz német parfümház meglepett egy nyári illatpárral is. Az s.Oliver Feels Like Summer illatainak már a csomagolása is a nyarat idézi, de az aroma sem marad el ettől a hangulattól. A női és a férfi parfüm is úgy van megkomponálva, mintha egy kellemes nyaralás emlékét zárták volna az üvegekbe.



A csomagolás nincs túlbonyolítva, a külső karton ugyanazt a mintázatot kapta, mint az üveg. A női illat színes, korallos printje engem nagyon megfogott; tetszenek a színek, az egészre jó ránézni. Igazi kis ékszer egy ilyen üveg a fürdőszobapolcon.

A "kupak" elég érdekes volt számomra, egy kis gumis műanyag van az üveg nyakára erősítve, ezt kell lehúzni. Elég szimpatikus megoldás. Sajnos nagy mestere vagyok a kupakok elhagyásának. Itt ettől nem kell félnem.


Az illat feje citrom, barack és tea. Szívében tengeri jegyek, jázmin és pünkösdi rózsa keveredik, bázisa pedig ambroxan, szantálfa és pézsma. 

Az én bőrömön leginkább a barackosságát és némi virágosságot érezni. Friss illat, valóban tökéletes nyárra, de a nyári-őszi átmeneti időszakban is ezt fogom használni valószínűleg. Zöld és zamatos illat, nem édes és nem is szúrós. Nem mondanám túlságosan erőteljesnek, mégis el tudom képzelni estére is, nem csak nappalra. 



Az illatpár férfiaknak való tagja a koralloknál természetesen jóval visszafogottabb külcsínt kapott. Az üveg hátsó falára erősített matricán egy tengerparti látképhez hasonló, két kék sávból álló díszítés látható.


Az illat feje rebarbara, citrom, menta. Szíve gyömbér, geránium és levendula, bázisa vetiver, ambroxan és pézsma. Mindebből a kifújás után leginkább a citromot érezni, majd a szívillatokhoz eljutva letompul, és mentás, gyömbéres jegyek kezdenek dominálni. Összességében egy aromás, zöld, fűszeresen friss illat, ami egyáltalán nem tolakodó és nem mondható tucatillatnak.


Az s.Oliver illatpárral olyan nyári darabok kerültek hozzám, amik különböznek az eddig általam használt citrus-menta illatvonaltól. Valahogy annyira hozzászoktam ezekhez az illatjegyekhez, hogy nem nagyon tudtam máshogy elképzelni nyári illatokat, de ezek nagyon jól működnek, frissek, üdítően illatosak és nem irritálóak a legnagyobb melegben sem. 

Ha könnyed, friss, nyáron is jól működő, de nem szigorúan csak nyári illatokat kerestek, bátran ajánlom őket Nektek. 

Használtatok már s.Oliver parfümöket? Esetleg a postban szereplőket próbáltátok már? 

0 megjegyzés: